Pāriet uz galveno saturu

Kopējie nodokļu parādi Latvijā maija sākumā pieauguši līdz 857,4 miljoniem eiro

 Latvijā šogad maija sākumā kopējie nodokļu parādi, ieskaitot aktuālos, apturētos parādus un atmaksas termiņa pagarinājumus, bija 857,38 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1% vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet par 2,2% mazāk nekā gada sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati.

Tostarp parādi valsts pamatbudžetam 2023.gada maija sākumā bija 406,106 miljonu eiro apmērā, kas ir pieaugums par 1,2% salīdzinājumā ar aprīļa sākumu, parādi pašvaldību budžetiem veidoja 280,539 miljonus eiro, kas ir par 0,9% vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet sociālās apdrošināšanas iemaksu parādi bija 170,735 miljonu eiro apmērā, kas ir pieaugums par 0,8%.

Aktuālie parādi, kuriem tiek aprēķināta nokavējuma nauda, 2023.gada 1.maijā veidoja 58,8% no kopējās parādu summas jeb 504,605 miljonus eiro.

Tāpat VID dati liecina, ka par nepiedzenamiem šogad 1.maijā bija atzīti parādi 2,393 miljonu eiro apmērā - šie parādi izveidojušies likvidējamiem uzņēmumiem līdz likvidācijas procedūras pabeigšanai.

Savukārt atbilstoši normatīviem par piedzenamiem šogad maija sākumā bija atzīti parādi 502,212 miljonu eiro apmērā, tostarp par reāli piedzenamiem atzīti parādi 226,83 miljonu eiro apmērā, bet par reāli nepiedzenamiem - 275,382 miljonu eiro apmērā. No parādiem, kas atzīti par reāli nepiedzenamiem, par 275,371 miljonu eiro parādniekiem nav naudas līdzekļu un mantas, uz ko vērst piedziņu, savukārt piedziņas noilgums iestājies parādiem 10 700 eiro apmērā.

Atmaksas termiņa pagarinājumi šogad 1.maijā bija piešķirti parādiem kopumā 117,337 miljonu eiro apmērā, kas ir par 16,9% mazāk nekā gada sākumā.

Savukārt apturēto parādu summa, kam pārtraukta nokavējuma naudas aprēķināšana, maija sākumā bija 235,438 miljoni eiro - šo summu veidoja par maksātnespējīgiem atzītu uzņēmumu parādi.

2023.gada 1.janvārī Latvijā kopējie nodokļu parādi bija 876,776 miljonu eiro apmērā.


Avots: vs.lv

GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!



REKLĀMA

 



Šī emuāra populārākās ziņas

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM  

Horoskopi: 17. - 24. decembris

AUNS    Lai kā jums gribētos veltīt laiku filozofiskām apcerēm un sevis sakārtošanai, tam atliks diezgan maz laika, jo būs jārisina sadzīviski, saimnieciski un visādi citādi ar dzīves praktisko pusi saistīti jautājumi. Neatlieciet uz vēlāku laiku neko, ko varat izdarīt tūlīt un uzreiz. Ticiet saviem spēkiem un tad arī veidosies notikumi, kas dos iespēju izjust uzvaras garšu. VĒRSIS   Iespējamas gan patīkamas, gan mazāk patīkamas pārmaiņas personīgajā dzīvē. Enerģijas un iedvesmas netrūks, taču tas ne vienmēr palīdzēs tikt galā ar to, kas jūs neapmierina vai uztrauc. Būs vajadzīga izpratne par lietu kārtību un konstruktīvs rīcības plāns. Ar iniciatīvas izrādīšanu nesteidzieties, jo subjektīvs redzējums apvienojumā ar pārsteidzīgu rīcību nebūs labākais veids, kā risināt sarežģītas situācijas.   DVĪŅI   Uzzinot par citu cilvēku problēmām, iespējams, nevilšus aizdomāsieties arī par savām dzīves peripetijām, par to, kas izdevies un ko pie pirmās izdevības vajadzētu mainīt. Vērtējiet, analiz

Horoskopi — 12. – 18. februāris

AUNS    Smalks aprēķins un gudra rīcība atmaksāsies. Brīžos, kad zūd kontrole pār situāciju vai uz jums tiek izdarīts spiediens, esiet gatavi pielāgoties apstākļiem, centieties saglabāt vēsu prātu, neļaujiet sīkām nebūšanām izsist sevi no līdzsvara. Pirms veicat lielāku pirkumu, izpētiet cenas un piedāvājumus, lai nesanāk pārmaksāt. Dzīvojiet racionāli, un jums izdosies šo to pat ietaupīt.  VĒRSIS   Rīkojieties pastāvīgi. Esiet tālredzīgi. Drosmīga, izlēmīga rīcība attaisnosies. Spēja saprasties ar apkārtējiem palīdzēs neapjukt, organizējot un vadot dažādas diskusijas, pārrunas, meklējot domubiedrus vai risinot attiecību jautājumus, bet nerimstoša zinātkāre mudinās nepadoties un virzīties uz priekšu par spīti grūtībām. Uzturiet ciešu saiti ar labvēļiem. DVĪŅI   Sabiedriskā gaisotne, skaļi pasākumi nebūs domāti jums. Pacentieties atturēties no racionāliem spriedumiem, filozofija sniegs atbildes uz sen uzdotiem jautājumiem. Atvēliet laiku intīmām sarunām par dzīves jēgu, garīgām vērtībām