Pāriet uz galveno saturu

No šodienas samazinās siltumenerģijas tarifi vairākās apdzīvotās vietās

No šodienas samazinās siltumenerģijas tarifi 11 komersantiem vairākās apdzīvotās vietās, informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.


Salīdzinot ar iepriekšējās apkures sezonas noslēgumu, šā gada maijā tarifi būs vidēji par 22% zemāki. Pērn tarifi apkures sezonas beigās bija vidēji 110 eiro par megavatstundu (MWh), savukārt šajā gadā - 86 eiro par MWh apkures sezonas beigās.

No šodienas siltumenerģijas tarifs Ikšķilē samazināsies par 23% un būs 69,47 eiro par MWh, Dobelē, Krimūnās un Tērvetē tarifs samazināsies par 21% - līdz 66,15 eiro par MWh" Jūrmalā tarifs samazināsies par 20% un būs 70,99 eiro par MWh, bet Daugavpilī tarifs samazināsies par 19%, - līdz 65,86 eiro par MWh.

Vienlaikus Cēsīs tarifs būs 71,12 eiro par MWh, kas ir par 14% mazāk, Aizkrauklē un Aizkraukles pagastā tarifs samazināsies par 8% un būs 59,53 eiro par MWh, Gulbenē tarifs būs 71,42 eiro par MWh, kas ir samazinājums par 6%, Grobiņā, Kapsēdē, Cimdeniekos un Robežniekos tarifs būs par 4% mazāks, un būs 93,20 eiro par MWh.

Tāpat arī Jēkabpilī, Kūkās un Spunģēnos tarifs samazināsies par 4% un būs 58,56 eiro par MWh, Kocēnos no šodienas būs samazinājums par 3% un tarigs būs 69,52 eiro par MWh, Salaspilī un Saulkalnē tarifs samazināsies par 2% un būs 69,90 eiro par MWh, bet Valmierā un Viestura laukumā tarifs samazināsies par 0,9% un būs 71,92 eiro par MWh.

Savukārt no šā gada 2.maija tarifs par 26% samazināsies Olainē un Pārolainē un būs 66,19 eiro par MWh, kā arī Jaunolainē un Stūnīšos tarifs samazināsies par 1% un būs 88,03 eiro par MWh.

No 3.maija siltumenerģijas tarifs par 8% samazināsies Talsos un būs 70,77 eiro par MWh, no 4.maija tarifs Balvos būs 67,56 eiro par MWh, kas ir par 8% mazāk nekā iepriekš, no 5.maija Brocēnos tarifs samazināsies par 0,2%, - līdz 89,90 eiro par MWh, no 7.maija Ludzā tarifs būs par 3% mazāks - 75,45 eiro par MWh, bet no 9.maija Ilūkstē tarifs samazināsies par 17% un būs 74,85 eiro par MWh.

SPRK priekšsēdētāja Alda Ozola norāda, ka vidējais siltumenerģijas tarifs Latvijā ik mēnesi kopš 2022.gada beigām samazinājies un, spriežot pēc šobrīd vērtēšanā esošajiem tarifu projektiem, vēl nedaudz samazināsies.

"No 2022.gada novembra, kad vidējais siltumenerģijas tarifs sasniedza līdz šim augstāko līmeni - 131 eiro par MWh, šogad maijā tas būs samazinājies jau līdz 86 eiro par MWh," pauž Ozola.

Viņa norāda, ka, neskatoties uz kurināmā cenas samazināšanos tirgū, izmaiņas tarifos Latvijā ir atšķirīgas un galalietotāju rēķinos nonāk ar dažu mēnešu nobīdi. To ietekmē gan katra komersanta individuāli izvēlētais kurināmais, gan pieejas kurināmā iegādē - cenu fiksējot vai izmantojot biržas cenu.

"Iepriekšējā gadā mainīgie tirgus apstākļi un neskaidrā ģeopolitiskā situācija lika siltumapgādes komersantiem būt piesardzīgiem un noslēgt ilgtermiņa kurināmā piegādes līgumus par fiksētu cenu. Beidzoties iepriekšējiem līgumiem par kurināmā piegādi, tiek slēgti jauni, un tam ir būtiska ietekme uz siltumenerģijas tarifiem, ņemot vērā šķeldas un dabasgāzes cenas samazināšanos," skaidro Ozola.


Avots: vs.lv

GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!



REKLĀMA

 



Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM