Pāriet uz galveno saturu

Kozlovskis: Krievijas pilsoņi varētu tiesāties ar valsti

 Krievijas pilsoņi varētu tiesāties ar valsti par iespējamiem lēmumiem saistībā ar Latvijas pamešanu Imigrācijas likuma jauno prasību dēļ, pieļāva iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).



Kā skaidroja politiķis, normatīvajos dokumentos ir ļoti skaidri noteikta kārtība, kā jārīkojas. Ja likums ir pieņemts, tad Iekšlietu ministrija un atbildīgie dienesti sekos tam, kas ir noteikts likumā, tāpēc atkāpes no likuma nevar būt. Procedūra paredz, ka ir 90 dienas, kurās Krievijas pilsoņi varēs no Latvijas izbraukt brīvprātīgi, norādīja Kozlovskis.

Ministrs pēc kāda laika no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) lūgšot apkopojumu par aktuālo situāciju, bet, ja kāds nav ticējis, ka šis likums darbosies, tad būs jāpieņem realitāte.

Ministrs pieļāva, ka būs pietiekami daudz individuālu gadījumu, kad cilvēki sniegs savus skaidrojumus, bet šajā gadījumā viņiem ar šiem skaidrojumiem PMLP ir jāvēršas pašiem, nevis jāgaida, kad valsts viņiem tos prasīs.

"Es pieļauju, ka būs arī tiesvedības. Tādēļ šī procesa vadība būs pietiekami sarežģīta. Bet jebkurā gadījumā es neredzu iespēju, kā Latvijā varētu palikt personas, kurām nebūs legāla uzturēšanās dokumenta," norādīja ministrs.

Kozlovskis arī nešaubās, ka Krievijas propaganda informatīvajā karā izmantos iespēju atspoguļot reportāžas par Krievijas pilsoņiem, kuriem nepildot likuma prasības nāksies pamest valsti. "Tā ir realitāte un ar to ir jārēķinās. Taču domāt, ka es došu rīkojumu nepildīt likumu… Tā nebūs," uzsvēra ministrs.

PMLP 3255 Krievijas pilsoņiem Latvijā ir izsūtījusi vēstules, ka viņiem Imigrācijas likuma jauno prasību dēļ ir jāpamet valsts vai arī jāpiesakās kādai uzturēšanās atļaujai, 5.oktobrī LTV raidījumā "Rīta panorāma" informēja pārvaldes priekšniece Maira Roze.

Par 73 personām noskaidrots, ka tās atrodas ārzemēs, bet vēl ap 200 ir bez deklarētās dzīvesvietas, līdz ar to Roze lēsa, ka arī viņi varbūt vairs nedzīvo Latvijā.

Roze atgādināja, ka divu gadu pagarinājums valsts valodas pārbaudījuma nokārtošanai un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas iegūšanai ir tikai tiem Krievijas pilsoņiem, kuri jau ir sākuši pieteikšanās pastāvīgās uzturēšanās atļaujai procesu un ir kārtojuši, bet vēl nav nokārtojuši valodas zināšanu pārbaudi.

"Tiem, kas nedara neko, ir jābrauc prom," piebilda Roze.


Avots: vs.lv

GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!



REKLĀMA

 



Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM