Pāriet uz galveno saturu

Robežsardze: Arī 70 gadīgu tanti būs jāved uz robežu izraidīt - tā paredz likums

Septembrī aptuveni 6000 Krievijas Federācijas pilsoņu jāsaņem Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vēstule ar lūgumu pamest Latviju - tā paziņojis Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas vadītājs Ingmārs Līdaka, ziņo rus.lsm.lv.



Vēstules saņems tie Krievijas pilsoņi, kas pat nemēģināja nokārtot latviešu valodas eksāmenu, lai iegūtu Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusu.

"Ja skatās likumu, kāds tas ir šobrīd, tad PMLP būs vienkārši trīs mēnešu laikā jānosūta prasība izbraukt no valsts,” paziņoja politiķis.

Iekšlietu ministrija apstiprināja, ka vēstules tiek gatavotas. Pēc provizoriskiem aprēķiniem, saņēmēju varētu būt aptuveni seši tūkstoši. Bet ko šī vēstule nozīmēs?

"Ja cilvēkam nav tiesību uzturēties valstī, tad jābrauc uz valsti, kurā cilvēkam ir tiesības uzturēties. Izbraukšanas laiks - trīs mēneši. Tas tiek dots, lai cilvēks varētu bez steigas aizbraukt. Ja cilvēks turpinās nelegāli uzturēties Latvijā, tad var pienākt brīdis, kad par to uzzina valsts struktūras un attiecīgi atgādina, ka ir jādodas prom. Krimināltiesiskā atbildība nav paredzēta, bet ir paredzēta administratīvā atbildība, tāpēc personu var sodīt," sacīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra vietnieks Vilnis Vītoliņš.

Un, kaut gan iekšlietu ministrs Māris Kučinskis iepriekš sacīja, ka policija nevienu nemedīs, nav skaidrs, kā būs patiesībā. Līdaka ir bažīgs.

"Likums paredz izraidīšanu. Ja politiķi vai ministri saka, ka tas nenotiks... Tā ir cerība, ka likumdošanā kaut kas mainīsies. Varbūt mainīsies daži nosacījumi. Bet baidos, ka līdz 1.septembrim tas nenotiks," uzskata deputāts.

Vai tas nozīmē, ka beigās kādu septiņdesmitgadīgu vecmāmiņu ņems un aizvedīs uz robežu?

"Kad manā komisijā uzdevām šādu jautājumu Valsts robežsardzes priekšniekam, viņš tā arī mums pateica. Viņiem tas vienkārši jādara saskaņā ar likumu," atbildēja Līdaka.

Jāpiebilst, ka līdz ar uzturēšanās atļaujas zaudēšanu cilvēks zaudēs arī iespēju Latvijā saņemt daudzus pakalpojumus. Viņam arī vairs neizmaksās pensiju. IeM gan atgādina, ka ir arī cita izeja.

"Cilvēkiem ir tiesības saņemt jebkuru citu uzturēšanās atļauju - vīzu vai termiņuzturēšanās atļauju, ja tam ir pamatojums," sacīja Vītoliņš.


Avots: vs.lv

GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!



REKLĀMA

 



Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM