Pāriet uz galveno saturu

Ugunsgrēkā pansionātā Talsos miris cilvēks. Aizdegšanās iemesls - cigarete?

 Ugunsgrēks, kurā gāja bojā pansionāta "Lauciene" iemītnieks, iespējams, izcēlies smēķēšanas dēļ, informēja Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Inita Fedko.



Pansionāta "Lauciene" direktors Kārlis Volanskis informē, ka šorīt ap plkst.4.10 pansionātā ieslēgusies ugunsdrošības signalizācija. Pansionāta darbinieki, vadoties pēc instrukcijām, devās uz iespējamo negadījuma vietu un vienā istabā konstatēja lielu piedūmojumu, ugunsgrēka sākšanos. Darbinieki izsauca gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, līdztekus apdzēšot ugunsgrēku. Ugunsgrēks bijis lokāls, vienā istabā, blakus esošo istabu iemītnieki tika evakuēti.

Notikuma vietā konstatēta vienas personas nāve, un pirmā informācija liecina, ka ugunsgrēks varētu būt izcēlies smēķēšanas gultā dēļ.

Volanskis skaidro, ka gan gultas veļa, gan matrači ir no sintētiska materiāla, tāpēc arī aizdegšanās ir ātra, telpā rodas spēcīgs piedūmojums. Pansionāta iekšējās kārtības noteikumi, par kuru ievērošanu parakstās ikviens pansionāta iemītnieks, kategoriski aizliedz smēķēšanu gultā. Pansionāta darbinieki vēl plkst.2 veica apgaitu, kuras laikā konkrētais iemītnieks bijis gultā un skatījies televizoru, un nekas neesot liecinājis par iespējamo nelaimi.

Pārējo pansionāta "Lauciene" iemītnieku veselības stāvokli uzrauga medicīnas personāls, ar katru situācija tiek pārrunāta, lai pansionāta iedzīvotājus nomierinātu un mazinātu viņu pārdzīvojumus.

Pašlaik attiecīgās institūcijas veic izmeklēšanu, lai noteiktu ugunsgrēka izcelšanās iemeslu.

Jūnija sākumā līdzīga nelaime notika Ogres slimnīcā, kur kādā no palātām bija aizdegusies gulta un cilvēkam mugurā esošais apģērbs, ko slimnīcas personāls bija spējis nodzēst pirms glābēju ierašanās. Arī šajā negadījumā ugunsgrēku izraisīja cilvēka smēķēšana gultā.


Avots: vs.lv

GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!



REKLĀMA

 



Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM