Pāriet uz galveno saturu

Rīgas ostā piestās viens no lielākajiem buriniekiem pasaulē - Sea Cloud Spirit

Šodien Rīgas ostā piestās luksusa klases kruīza kuģis, trīs mastu burinieks "Sea Cloud Spirit", informēja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji.



138 metrus garais un 17 metru platais kuģis uzskatāms par vienu no lielākajiem buriniekiem pasaulē. Kuģim ir pieci klāji, 69 "premium" klases pasažieru kajītes un uz tā vienlaikus var ceļot 136 pasažieri un 85 cilvēku apkalpes komanda.

Kā norāda Rīgas brīvostas pārvaldē, "Sea Cloud Spirit" ir viens no trim vācu kruīzu operatora "Sea Cloud Cruises" flotes kuģiem. Burinieks ekspluatācijā nodots 2021.gadā, un tā būvniecība kuģa īpašniekiem izmaksājusi 100 miljonus dolāru jeb 89,58 miljonus eiro.

Rīgā "Sea Cloud Spirit" ieradīsies 12 dienu Baltijas jūras kruīza ietvaros, kas iesākās 7.jūlijā Ķīles ostā, Vācijā. Šī būs kruīza kuģa pirmā vizīte Rīgas ostā.

Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji informē, ka plkst.11.30 uz burinieka klāja notiks ostas un kuģa ģerboņu apmaiņas ceremonija.

Pārvaldē norāda, ka kopā šosezon Rīgas ostā ienākuši 29 kruīza kuģi, uz Rīgu atvedot 41 694 pasažierus no vairāk nekā 112 pasaules valstīm. Tostarp visvairāk no Vācijas, ASV, Lielbritānijas un Kanādas.

Šajā sezonā kopā ostā kopumā pieteiktas 63 kruīza kuģu vizītes, tostarp 11 vizītes ilgs divas dienas. Rīgu apmeklēs 21 dažādu kruīza līniju flotes kuģi. Tāpat seši kuģi Rīgu apmeklē pirmo reizi.

Vienlaikus saskaņā ar šī brīža grafiku sezonas pēdējie kruīza kuģu vizītes plānotas septembra beigās. Visu pieteikto kuģu maksimālā kapacitāte ir vairāk nekā 90 000 pasažieru.


Avots: vs.lv

GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!



REKLĀMA

 



Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM