Pāriet uz galveno saturu

Zavadska: Rudenī jāvakcinējas visiem, neatkarīgi no saņemto pošu skaita

 Rudenī visiem Latvijas iedzīvotājiem ir jāsaņem jauna Covid-19 vakcīnas deva, un prioritāri ar vīrusa dabai pielāgotajām vakcīnām ir jāvakcinē riska grupas, secinājuši Imunizācijas valsts padomes eksperti, vēsta "Neatkarīgā".



“Rudens sezonā vakcinācijai pret Covid-19 jāpiemēro sezonālās balstvakcīnas princips, proti, tāpat kā tas daudzus gadus jau notiek ar gripas vakcīnu - katru sezonu saņemam vienu vīrusam pielāgotu vakcīnas devu,” skaidro Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja profesore Dace Zavadska. “Vairs nav aktuāli skaitīt, cik vakcīnu devas iepriekš ir saņemtas un cik reižu vīruss pārslimots - šoruden jāsaņem jauna vakcīnas deva.”

Imunizācijas valsts padome rudenī prioritāri rekomendē vakcinēties vidēji smagas un smagas imūnsupresijas (tā ir imūnās sistēmas spēja cīnīties ar infekcijas slimībām) cilvēkiem vecumā no piecu gadu vecuma un to ciešām kontaktpersonām.

Prioritāri vakcīna būtu jāsaņem arī ilgstošas sociālās aprūpes centru iemītniekiem un to aprūpes personālam, visiem iedzīvotājiem vecumā no 65 gadiem, hronisku blakus slimību vai citu augsta riska pacientu grupām, grūtniecēm un veselības aprūpes darbiniekiem. Tomēr kopumā padome rudenī rekomendē vakcināciju veikt ikvienam valsts iedzīvotājam, uzsverot, ka vakcinēšanās iespējai ir jābūt brīvi pieejamai.

“Mēs varam noslēgt to Covid-19 vakcinācijas posmu, kad vilkām ar pirkstu līdzi, cik devas, kuru vakcīnu kad un kurš ir saņēmis, kad un cik reižu ir slimots,” saka Zavadska. “Tāpat nav būtiski, kura ražotāja vakcīna iepriekš saņemta. Gan tiem, kas veiks balstvakcināciju, gan tiem, kas vakcināciju tikai uzsāks, piemērotas būs visas šoruden pieejamās vakcīnas.”

Avots: bb.lv
REKLĀMA
GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!

REKLĀMA

      REVOLUT karte LATVIJĀ - BEZ MAKSAS!


Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM