Pāriet uz galveno saturu

Atlantijas okeāna vidū deg un dreifē kravas kuģis, kas pilns ar luksusa automašīnām

 Ar vieglajām automašīnām pilns pamests kravas kuģis dreifē Atlantijas okeānā pēc tam, kad uz tā klāja strauji izplatījies ugunsgrēks, kas lika apkalpei pamest peldlīdzekli.



Trešdien Atlantijas okeāna ziemeļdaļā aizdegās 656 pēdas garais kuģis “Felicity Ace”, kas bija ceļā Emdenas Vācijā uz Deivisvilu Rodailendā. Kuģa kravā bija arī “Porsche” un “Volkswagen” automašīnas. Ugunsgrēka izcelšanās brīdī kuģis atradās 90 jūras jūdzes (166 kilometrus) uz dienvidrietumiem no Portugāles Azoru salām, teikts Portugāles jūras spēku izplatītajā paziņojumā.

Uz kuģa atrodas gandrīz 4000 automašīnu, tostarp 1100 “Porsche” markas auto, ziņo izdevums “The Guardian”.

Pēc tam, kad ugunsgrēks izcēlās kravas telpā, tas izplatījās un lika visiem 22 apkalpes locekļiem pamest kuģi. Saskaņā ar citu Portugāles Jūras spēku paziņojumu, apkalpe tika pēc izglābšanas tika nogādāta vietējā viesnīcā, un glābšanu koordinēja. Ugunsgrēka radīts piesārņojums neesot manāms.

Kuģa īpašnieki vienojušies par tā vilkšanu, jo tas turpina degt. Panamā reģistrēto “Felicity Alice” apkalpo Japānas kuģniecības kompānija “Mitsui O.S.K. Lines” (MOL).

“Porsche” apstiprināja izdevumam “CNN Business”, ka vairākas tās automašīnas bija starp kuģa kravām un ka ar klientiem, kuru automašīnas atrodas uz degošā kuģa, sazinās viņu izplatītāji.

“Lai gan vēl ir pāragri apstiprināt notikušo un nākamos soļus, mēs kopā ar mūsu kolēģiem “Porsche AG” atbalstām savus klientus un mūsu izplatītājus, cik vien iespējams, lai rastu risinājumus,” sacīja Ziemeļamerikas “Porsche Cars” sabiedrisko attiecību viceprezidents Anguss Fitons. “Mēs sazināmies ar kuģniecības kompāniju, un tagad ir zināmas detaļas par automašīnām, kas atrodas uz klāja.”

Topošie “Porsche” automašīnu īpašnieki, piemēram, žurnālists un raidījumu vadītājs Mets Farahs sacījis, ka gaida savu 2022. gada “Porsche Boxster Spyder” piegādi, jau sākuši saņemt ziņas no izplatītājiem par savu transportlīdzekļu statusu.

“Dīleris apstiprināja, ka mana automašīna kopā ar vismaz duci citu transportlīdzekļu, ko viņi gaidīja, atrodas šajā kuģī,” sacīja Farahs. “Viņiem nebija nekādas papildu informācijas, izņemot apstiprinājumu, ka mana automašīna ir uz kuģa, un viņi teica, ka, tiklīdz “Porsche Cars North America” būs jebkāds rīcības plāns, viņi dalīsies tajā ar mani.”

Arī “Volkswagen” klienti gaida savas automašīnas, kas atrodas uz degošā kravas kuģa.

“Mums ir zināms par incidentu, kas saistīts ar trešās puses kravas kuģi, kas pāri Atlantijas okeānam veda “Volkswagen” grupas transportlīdzekļus. Kuģis bija ceļā uz Ziemeļameriku,” sacīja Volkswagen pārstāvis Dirks Amērs. “Šobrīd mums nav zināms, ka automašīnas būtu cietušas. Sazināmies ar kuģniecības kompāniju, lai iegūtu plašāku informāciju par incidentu.”

Saskaņā ar izdevuma “Associated Press” datiem, “Felicity Ace” var pārvadāt vairāk nekā 17 000 tonnu kravas, kurā iespējams atrasties tūkstošiem automašīnu. Portugāles jūras spēki paziņoja, ka vēl ceturtdien ugunsgrēks turpinājās un notikuma vietā joprojām atrodas patruļkuģis, lai uzraudzītu pamesto kuģi.


Avots: liepajniekiem.lv
REKLĀMA
GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!

REKLĀMA

Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM