Pāriet uz galveno saturu

Par 6 bērniem saņems 3000 eiro, bet apavu, apģērbu veikali slēgti ...

 "Skumji, ka neieklausās speciālistos, jo katra mērķgrupa ar kaut ko atšķiras, piemēram, ģimenes ar bērniem, kas atrodas sociālā dienesta redzeslokā, daļu no naudas iztērēs ne pēc nozīmes." Tik skeptiski par piešķirto 500 eiro pabalstu par katru bērnu ģimenēm spriež Gulbenes novada Sociālā dienesta vadītājs Jānis Antaņevičs.


"Padomājiet, par sešiem bērniem saņems trīs tūkstošus eiro – tā ir ļoti liela summa, taču kovida laikā apavu, apģērbu un citi veikali, kur to varētu lietderīgi iztērēt, ir slēgti, internetā daudzi neprot iepirkties. Kur pabalsts aizies? Ja naudu nav kur likt, to nodzer," speciālists paudis izdevumā "Mājas Viesis".

Antaņevičs uzskata, ka gudrāk būtu pabalstu ieskaitīt pašvaldības kontā – ģimene rakstītu iesniegumu par savām vajadzībām un dienests to piešķirtu.

Pasākuma ēnas puses redz arī Latvijas mazākā novada Baltinavas Sociālā dienesta vadītāja Evita Pundure:

"Bērniem un viņu vecākiem, kuriem attālinātais mācību process radījis papildu izdevumus – nepieciešami datori, telefoni, interneta pieslēgums –, pabalsts būs noderīgs, taču būs ģimenes, kuras šo naudu var iztērēt nelietderīgi, piemēram, iegādājoties alkoholu, cigaretes, tāpēc tieši riska ģimenēm no sociālā dienesta puses nepieciešams atbalsts finanšu plānošanā."

Divējāda attieksme pret pabalstiem ir Kuldīgas novada Sociālās palīdzības nodaļas vadītājai Madarai Brūklei:

"Prieks, ka valsts atbalsta iedzīvotājus, taču rodas jautājums, vai vienreizējs pabalsts spēj lāpīt ilgtermiņa caurumus un vai iedzīvotāji, īpaši sociālā dienesta klienti, pratīs šos līdzekļus objektīvi izlietot."

Jāpiebilst, ka ne visos sociālajos dienestos attieksme ir tik skeptiska.

Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldes vadītājas vietniece Ina Raipule uzskata, ka pabalsts bērniem ir labi mērķēts, par kuru varēs iegādāties lietas attālinātai mācību nodrošināšanai, jo ne visas ģimenes, kurās ir vairāki skolēni, spēj iegādāties katram savu datoru vai planšeti.

"Valsts sniegtais atbalsts šajā grūtajā laikā ir atbalstāms un apsveicams, jo tas spēj uzņēmumus pasargāt no bankrota un ģimenes neatstāj bez maizes rieciena," uzskata Bauskas novada Sociālā dienesta vadītāja Dina Romanovska.

"Šāds naudas pabalsts ir kā svaiga gaisa malks. No klientiem esam dzirdējuši labas, pārdomātas un praktiskas idejas, kā to izlietot, – daudzām ģimenēm ir garš vajadzību saraksts, arī seniori ir priecīgi, ka nav aizmirsti," spriež Rīgas domes Labklājības departamentā.



Avots: bb.lv


REKLĀMA

REKLĀMA


Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM