Pāriet uz galveno saturu

Te nu bija! Nākamās Pfizer vakcīnas piegādes ES kavēsies 3 līdz 4 nedēļas

Uzņēmumu "BioNTech" un "Pfizer" izstrādātās Covid-19 vakcīnas piegādes Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm kavēsies trīs līdz četras nedēļas, piektdien paziņojusi Vācijas Veselības ministrija.



Kavēšanās saistīta ar darbiem "Pfizer" rūpnīcā Beļģijā.

"ES Komisija un caur to ES dalībvalstis tika informētas, ka "Pfizer" nespēs pilnībā nodrošināt jau apsolīto piegādes daudzumu nākamās trīs līdz četras nedēļas, jo tiek veiktas pārmaiņas rūpnīcā" Beļģijā, paziņoja Vācijas Veselības ministrija.

"Pfizer" informējis, ka renovācijas mērķis ir palielināt ražošanu, sākot no februāra vidus, atklāja ministrija.

Vācija pauda nožēlu par šo negaidīto un pēkšņo paziņojumu, sevišķi, ņemot vērā, ka piegādes datumus līdz februāra vidum bija noteikušas pašas kompānijas.

Vācija sagaida no Eiropas Komisijas (EK), ka tā mēģinās viest skaidrību par notikušo un panākt konkrētību par turpmākajam piegādēm no "Pfizer".

Vācijas Veselības ministrija solīja, ka pirmajā ceturksnī plānotās vakcīnas devas tiks pilnībā piegādātas pirmajos trīs 2021.gada mēnešos, un kavēšanās tiks kompensēta, sākot no februāra vidus.

Sešas ES valstis piektdien kopīgā vēstulē EK paudušas nopietnas bažas par vakcīnas piegāžu kavēšanos.

Baltijas valstis, Dānija, Somija un Zviedrija vēstulē norādījušas, ka šī situācija ir nepieņemama un grauj uzticamību vakcinācijas procesam.

"Mēs esam spiesti informēt mūsu sabiedrību un sevišķi riska grupas (..), ka viņu vakcinēšana aizkavēsies, neskatoties uz mūsu valdību ievērojamajiem pūliņiem nodrošināt laicīgu piegādi," norādīts vēstulē.

Vēstulē EK lūgta nekavējoties pieprasīt paskaidrojumus "BioNTech" un "Pfizer" un uzsvērt, cik svarīgi ir, lai piegādes notiek laicīgi un piegāžu process ir stabils un caurspīdīgs.

Vēstulē teikts, ka "BioNTech" un "Pfizer" informējuši amatpersonas sešās valstīs, ka piegādes nākamajās nedēļās kavēsies. Vairākām valstīm norādīts, ka piegādes kavēsies līdz 8.februārim, bet citām nav dots nekāds termiņš.

Lietuva šodien ziņoja, ka nākamo četru nedēļu laikā plānoto 108 810 devu vietā varētu tikt piegādātas tikai 54 505 devas.

Avots: bb.lv

GARDEDIS.LV / VAIRĀK KĀ 8000 RECEPTES KATRAI DIENAI!

Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM