Pāriet uz galveno saturu

Vai zobu ārstēšana ar smieklu gāzi ir droša bērnam



Kādos gadījumos var izmantot smieklu gāzi?

Smieklu gāzi var izmantot daudzām procedūrām, sākot no zobu higiēnas procedūrām līdz plombēšanai un dobumu aizpildīšanai. Tomēr paturiet prātā, ka dažām procedūrām sāpju novēršanai var būt nepieciešama arī vietēja anestēzija. Taču smieklu gāze ļoti palīdz bērnam atslābināties un mazina paniku un trauksmi – reizēm, piemēram, ja bērns ne par ko neļauj veikt vietējo anestēziju, pēc smieklu gāzes ieelpošanas viņam nav iebildumu pret zobārsta darba rīkiem vai to, ka tiek veikta medicīniska iejaukšanās viņa mutē, piemēram, urbšana vai anestēzija. Dažkārt zobārsti rekomendē šo gāzi izmantot sākot no 5 gadu vecuma, tādēļ droši pajautā savam zobārstam viņa viedokli.


Bērns pie samaņas

Slāpekļa oksīds netiek uzskatīts par "zobārstniecību miegā", jo procedūras laikā jūsu bērns ir nomodā un atsaucīgs. Slāpekļa oksīds palīdz jūsu bērnam atslābināties, sēžot zobārsta krēslām, lai viņš varētu saņemt nepieciešamo aprūpi, lai saglabātu veselīgu smaidu. Viena no smieklu gāzes blakusparādībām ir neliels reibonis – gandrīz kā pieaugušajam pēc glāzes vīna. Tā rezultātā jūsu bērns ārstēšanas laikā var nedaudz ķiķināt, bet tomēr spēt sadarboties ar savu bērnu zobārstu.


Ja bērnam ir fobija no zobārsta, mudini viņu runāt par to, kāpēc viņš baidās. Piemēram, dažiem bērniem ir trauksme zobu dēļ, jo viņi baidās justies bezpalīdzīgi vai zaudēt kontroli. Salīdzinot ar citiem narkozes veidiem, slāpekļa oksīds atslābina jūsu bērnu, nemidzinot viņu. Bērnam zūd satraukums un viņš ļauj zobārstam paveikt savu darbu.


Smieklu gāzei ir īslaicīga iedarbība

Slāpekļa oksīds ātri iziet, kas nozīmē, ka bērns varēs atgriezties skolā vai dārziņā tūlīt pēc zobārsta apmeklējuma. Slāpekļa oksīda nomierinošā iedarbība izzūd, tiklīdz mēs noņemam elpošanas masku, kas aizsedz viņu degunu.


Turpretim, ja tiktu veikta zobārstniecība vispārējā narkozē,  bērns būtu visu atlikušo dienu jāpatur mājās un rūpīgi jāuzrauga.  Pēc smieklu gāzes ievadīšanas bērns nejutīs smagumu vai miegainību.


Nav būtisku blakusefektu

Smieklu gāze ir droša visu vecumu cilvēkiem, jo ​​nepastāv ilgstošas ​​blakusparādības, tomēr zobārstniecības tomēr rekomendē to bērniem, kas nav jaunāki par pieciem gadiem. Faktiski pieaugušie, kuriem tiek slāpekļa oksīds, pēc zobārstniecības procedūrām var pat sēsties pie stūres. Elpojot smieklu gāzi, jūsu bērns jutīsies atslābis un viņa ekstremitātes – smagas, kā piekusušas. Tas ir normāls simptoms, kas pazūd uzreiz pēc elpošanas maskas noņemšanas.


Ja arī tu vai tavs bērns izjūt paniku, tiklīdz iedomājas par zobārstu, parunājiet ar savu zobārstu par smieklu gāzes izmantošanas iespējām!

GARDEDIS.LV / VAIRĀK KĀ 8000 RECEPTES KATRAI DIENAI!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM