Pāriet uz galveno saturu

27% Latvijas iedzīvotāju plāno uzsākt savu biznesu. Kad?

 Tuvāko trīs gadu laikā vairāk nekā ceturtā daļa jeb 27% Latvijas iedzīvotāju plāno kļūt par uzņēmējiem, pavēstīja bankas pārstāvji, atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

Vienlaikus aptaujas dati liecina, ka Igaunijā savu biznesu tuvākajā nākotnē uzsākt ir apņēmušies 20% iedzīvotāju, bet Lietuvā - 18% aptaujāto.

Kā norāda bankas mazo un vidējo uzņēmumu segmenta vadītāja Baltijā Aija Miķelsone, šogad, līdzīgi kā pērn, par savas uzņēmējdarbības uzsākšanu domā ievērojami mazāks respondentu skaits nekā 2021.gadā.

Viņa atzīmē, ka, salīdzinot ar 2022.gadu, Latvijā iedzīvotāju skaits, kas domā par sava biznesa uzsākšanu, ir palielinājies par vienu procentpunktu, Lietuvā palicis nemainīgs, bet Igaunijā - samazinājies par vienu procentpunktu.

Tāpat aptaujā secināts, ka, lai varētu uzsākt un attīstīt veiksmīgu uzņēmējdarbību, liela loma ir finansiālajam atbalstam un labvēlīgiem finansējuma nosacījumiem. Uz to norādījuši 39% Latvijas, 46% Lietuvas un 52% Igaunijas aptaujāto iedzīvotāju.

Miķelsone arī atzīmē, ka padomu no pieredzējušiem uzņēmējiem novērtētu 36% Latvijas iedzīvotāju, kā arī 49% Lietuvas un 45% Igaunijas respondentu.

Vienlaikus aptaujā 20% Latvijas, 20% Lietuvas un 21% Igaunijas iedzīvotāju norādīja, ka justos drošāk īstenot savas biznesa ambīcijas, ja viņiem būtu spēcīgs biznesa partneris.

Savukārt 12% Latvijas respondentu norādīja, ka uzņēmējdarbības uzsākšanai nepieciešams ģimenes un draugu iedrošinājums, kamēr Lietuvā to atzīmēja 20% respondentu un Igaunijā - 21% aptaujāto.

Aptaujā arī secināts, ka papildu izglītošanās un jaunu prasmju apgūšana mudinātu uzsākt biznesu 21% Latvijas iedzīvotāju, 30% Lietuvas respondentu un 39% Igaunijas iedzīvotāju.

Tikmēr praktisks atbalsts administratīvo un birokrātisko procesu sakārtošanā, piemēram, uzņēmuma reģistrēšanā nepieciešams 22% Latvijas, 22% Igaunijas un 33% Lietuvas jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem.

Aptaujā piedalījās 3008 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem.


Avots: vs.lv

GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!



REKLĀMA

 



Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM