Pāriet uz galveno saturu

Policija parādu piedziņas kompānijas darbiniekus apsūdz par izspiešanu

Valsts policija vēl vienā lietā rosinājusi prokuratūrai apsūdzēt parādu piedziņas kompānijas "Arvik" darbiniekus par izspiešanu.



2021.gada 25.martā Valsts policijā sākts kriminālprocess saistībā ar naudas izspiešanu, ko veikuši uzņēmuma "Arvik" darbinieki, informēja policija.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka noziedzīgās grupas dalībnieki piedzinuši parādus no iedzīvotājiem izspiešanas ceļā, iedzīvotājus iebiedējot un pielietojot vardarbību.

Turklāt policijai ir informācija par gadījumiem, kad šīs personas savās interesēs nepamatoti no parādniekiem, iespējams, piedzinušas lielāku naudas summu, nekā viņi bijuši parādā. Tobrīd šim uzņēmumam nebija iegūta atļauja veikt parādu piedziņu.

Tāpat policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka tikai vienam no aizdomās turētajiem darbiniekiem bija noslēgts darba līgums ar uzņēmumu, bet pārējie tur strādājuši neoficiāli.

2021.gada 24.novembrī policija aizturēja četrus uzņēmuma darbiniekus, bet drīz pēc tam - vēl divus darbiniekus. Tostarp aizturēts arī uzņēmuma direktors. Divi no aizdomās turētajiem vīriešiem ir dzimuši 1960.gadā, bet pārējie 1959., 1971., 1979. un 1986.gadā.

Turklāt policijas darbinieki jau pirms vairākiem gadiem bija aizturējuši vairākus uzņēmuma "Arvik" darbiniekus saistībā ar personu nolaupīšanu, un minētie vīrieši par šo noziegumu jau ir izcietuši cietumsodu.

Veicot kratīšanas aizturēto personu piekritīgajās adresēs un automašīnās, tika konstatētas un atsavinātas beisbola nūjas, taktiskie cimdi un gumijas āmuri. Tiesa gan, to glabāšanas mērķis kriminālprocesa ietvaros netika noskaidrots.

Kriminālprocesā tika izmeklētas divas noziedzīgā nodarījuma epizodes, kas izdarītas pērn laikā no jūlija līdz oktobrim pret vienu personu, pielietojot vardarbību un draudus, lai atgūtu parādu.

16.jūnijā policija lietu nodeva kriminālprocesu Rīgas Ziemeļu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret sešām personām par izspiešanu organizētas grupas sastāvā, ja izspiešana izdarīta, lietojot vardarbību vai draudus, ieročus vai sprāgstošas vielas.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Kriminālprocesā tika uzlikts arests uzņēmuma kontam, kurā atradās 2466 eiro, kratīšanu laikā izņemtajai naudai un naudai, kas atradās pie grupas dalībnieka - kopumā 1475 eiro, kā arī zeltlietām, kuru kopējā vērtība varētu būt no 2080 līdz 2200 eiro.

Jau ziņots, ka policija 2015.gadā izplatīja informāciju, ka 2014.gada septembrī Kriminālpolicija kopā ar specvienību kaujiniekiem realizēja iespaidīgu aizturēšanas operāciju un aizdomās par ārvalstu uzņēmēju nolaupīšanu tika aizturētas astoņas personas. Dažas no šīm personām darbojās parādu piedziņas kompānijā "Arvik".

Vēlāk apsūdzība tika celta par par izspiešanu grupā. 2018.gadā tiesa piespriedusi cietumsodus un nosacītu brīvības atņemšanu organizētam grupējumam.

firmas.lv informācija liecina, ka Purvciemā reģistrētā uzņēmuma īpašnieks un vienīgais valdes loceklis ir Viktors Artamonovs. 2020.gadā uzņēmums apgrozīja 28 460 eiro un strādāja ar 4 070 eiro peļņu.


Avots: bb.lv
REKLĀMA
GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!

REKLĀMA

Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM