Pāriet uz galveno saturu

ZZS: Levits vienkārši nespēj vai nevēlas pildīt Valsts prezidenta pienākumus

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) aicina Valsts prezidentu Egilu Levitu uz konsultācijām par viņa turpmākās darbības mērķiem un vīziju, informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa.



"Ne tikai Latvijas valsts dibināšanas svētkos, bet arī ikdienā aizvien skaudrāk iezīmējas Valsts prezidenta Levita kā valsts vadītāja līderības problēma. Acīmredzams, ka valstij sarežģītos brīžos Levits vienkārši nespēj vai nevēlas pildīt savus Valsts prezidenta pienākumus un "pazūd aiz savas pils augstajiem mūriem", nespējot adekvāti reaģēt uz notikumiem sabiedrībā," uzskata ZZS.

Valsts prezidents nedrīkst uz visu nolūkoties tikai no malas kā miermīlīgs novērotājs, jo īpaši pašlaik, kad valstij ir vajadzīgs spēcīgs līderis, akcentē partiju apvienība, norādot, ka valstsvīra autoritātes neesamība un "visu laiku zemākais" Valsts prezidenta darba novērtējums esot likumsakarīgs Levita darbībai vai drīzāk bezdarbībai.

ZZS ieskatā Levits ne tikai nav spējis saliedēt Latvijas sabiedrību, bet pieļāvis valdošās koalīcijas antidemokrātisku rīcību, ka tautas priekšstāvjiem Saeimā un pašvaldību domēs tiek nepamatoti ierobežoti vēlētāju dotie mandāti. Tas ir unikāls demokrātijas ierobežošanas piemērs visā Eiropā, par ko jau izteikušies konstitucionālo tiesību eksperti, norāda politiskajā spēkā.

"Ilgstošas pandēmijas situācijā, Ministru kabinetam demonstrējot apjukumu, nekonsekvenci un nespēju pieņemt lēmumus, ko skaidri iezīmēja žurnālistu izmeklēšanas, Valsts prezidents neizmatoja iespēju sasaukt ārkārtas Ministru kabineta sēdi, iesaistoties un palīdzot visai sabiedrībai svarīgu lēmumu pieņemšanā, kas, iespējams, izraisīja daudzu cilvēku personiskās traģēdijas un pat nāves," akcentē partiju apvienībā.

ZZS pārmet tieslietu ministram Jānim Bordānam (JKP) "nepieļaujamus uzbrukumus neatkarīgai tiesu varai" un Saeimas deputātiem prettiesiskus un neētiskus izteikumus un pauž, ka tie palikuši bez jebkādas Valsts prezidenta uzmanības.

Politiskais spēks uzskata, ka Levits esot "nodarbojies ar politisko šantāžu" un izgāzies ar savas padomnieces izvirzīšanu Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatā. "Šī rīcība ir nepiedodama, jo varēja būtiski ietekmēt ST reputāciju un uzticību tās lēmumiem. Arī kavēšanās ar jaunā Satversmes aizsardzības biroja vadītāja nekavējošu apstiprināšanu ir Levita nepadarīts darbs," secina ZZS.

Saistībā ar draudiem hibrīdkara situācijā, ko apliecina notikumi uz Polijas un Baltkrievijas robežas, ZZS pārstāvji pārmet Levitam Nacionālās drošības padomes sēdes nesasaukšanu.

Partiju apvienība skaidro, ka savu aicinājumu pauž, jo Latvija ir parlamentāra valsts, kurā Valsts prezidenta darba devējs ir Saeima.


Avots: bb.lv
REKLĀMA
GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!

REKLĀMA

Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM