Pāriet uz galveno saturu

Saeima noraida deputātu priekšlikumus par lielāku sociālo atbalstu iedzīvotājiem

 Saeimas vairākums šodien likumprojekta "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024.gadam" skatīšanas gaitā noraidīja opozīcijas deputātes Ramonas Petravičas (PCL) priekšlikumu par lielāku sociālo apdrošināšanu vecākiem, kuri kopj bērnu ar invaliditāti.



Tika noraidīts Petravičas priekšlikums, kas paredzēja no sabiedriskā finansējuma administrēšanas un valsts uzraudzības lauksaimniecībā ap 436 000 eiro novirzīt pensiju apdrošināšanai 20% apmērā no bērna ar invaliditāti kopšanas pabalsta 313 eiro par nestrādājošām personām, kuras saņem šo pabalstu.

Debatēs politiķe skaidroja, ka pašlaik apdrošināšanas iemaksas valsts veic no krietni mazākas summas jeb 71 eiro, līdz ar to vecāks, kurš kopj bērnu ar invaliditāti, tiek pakļauts nabadzībai, sasniedzot pensijas vecumu. Vairumā gadījumā tās ir sievietes, kurām, sasniedzot pensionēšanās vecumu, pensija ir ļoti niecīga, vērsa uzmanību Petraviča.

Tāpat atbalstu nesaņēma deputāte Regīnas Ločmeles (S) priekšlikums 2,2 miljonus eiro piešķirt nevienlīdzības novēršanai attiecībā uz iepriekš piešķirto 500 eiro pabalstu jeb vienreizēja ģimenes valsts pabalsta 500 eiro piešķiršanu augstskolās studējošajiem, ja viņi nav sasnieguši 20 gadu vecumu un nav stājušies laulībā. Ločmele norādīja, ka valdība līdz šim nav atbalstījusi viņas un ģimeņu aicinājumus šāda atbalsta piešķiršanai.

Saeima noraidīja arī deputāta Andreja Klementjeva (S) priekšlikumu par piemaksu piešķiršanu ap 20 000 vecuma pensijas saņēmējiem un ap 5600 invaliditātes pensiju saņēmējiem 2022.gadā, un krietni lielākam pensionāru skaitam 2023.gadā un 2024.gadā.

Atbalstu nesaņēma arī Petravičas priekšlikums par astoņu miljonu eiro piešķiršanu 2022.gadā, 44 miljonu eiro 2023.gadā un 84 miljonu eiro 2024.gadā, lai veiktu pensiju indeksāciju nediferencējot pēc stāža.

Tāpat tika noraidīti vairāki citi Petravičas un Ločmeles priekšlikumi iedzīvotāju sociālajam atbalstam.


Avots: bb.lv
REKLĀMA
GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!

REKLĀMA

Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM