Pāriet uz galveno saturu

Šoferis pārbaudes laikā uzspridzina auto, ievaino policistus, cīnās grāvī (FOTO)

 Gulbenes novadā kāds šoferis komandantstundas naktī policijas pārbaudes laikā uzspridzinājis savu automašīnu, ievainojot divus policistus, bet pēc tam centies nozagt likumsargu automašīnu un ar to aizbēgt, informē Valsts policija (VP).



Šonakt ap plkst.1, veicot komandantstundas uzraudzības kontroli, Gulbenes novada Galgauskas pagastā VP Vidzemes reģiona pārvaldes policisti pamanīja kādu "Volkswagen" markas automašīnu. Likumsargi ieslēdza bākugunis un apturēja šo transportlīdzekli, lai pārbaudītu iemeslus, kāpēc persona atrodas ārpus savas dzīvesvietas ierobežojumu laikā.

Kad policisti piegāja pie automašīnas, lai veiktu dokumentu pārbaudi, šoferis caur šauru loga spraudziņu padeva savus dokumentus policistiem un uzreiz aizvēra logu. Policisti vēlējušies noskaidrot plašāku informāciju un pamatojumu, kāpēc vīrietis atrodas ārpus savas dzīvesvietas, taču viņš vairs nav sadarbojies ar policistiem.

Policisti tobrīd sajutuši gaisā gāzes smaku. Vienā brīdī šoferis automašīnā pēkšņi aizgriezies, piešķīlis uguni un notika eksplozija, jo vīrietis uzspridzinājis viņa automašīnā esošo gāzes balonu, informēja likumsargi.

Spēcīgā sprādziena rezultātā abi policisti tika aizmesti prom no automašīnas, savukārt pats šoferis tika izmests no transportlīdzekļa. Vīrietis tomēr spējis, izmantojot situāciju, iekļūt VP trafaretajā automašīnā un mēģinājis to nozagt, uzsākot braukšanu.

Viens no policistiem, kurš sprādziena rezultāta bija guvis mazākas traumas, pamanīja notiekošo un steidzās vīrieti apturēt. Vīrietis tobrīd uzbrucis policistam, cenšoties arī atņemt dienesta ieroci. Tas viņam neizdevās. Savukārt policists paspēja ar trauksmes pogu vairākkārt paziņot kolēģiem, ka nepieciešama palīdzība.

Cīniņš starp policistu un vīrieti, kas sākās policijas automašīnā, pēcāk turpinājies grāvī. Tobrīd atguvusies arī policiste, kura sprādziena rezultātā bija guvusi smagu sejas traumu, un steigusies palīgā kolēģim savaldīt un aizturēt vīrieti.

Notikumā vietā ieradās arī tuvākā policijas ekipāža. Tāpat uz notikuma vietu tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Policiste, kura bija tuvāk automašīnai un sprādzienā guva smagākus miesas bojājumus, nogādāta medicīnas iestādē Rīgā. Otram likumsargam gūtās fiziskās traumas nebija tik nopietnas, savukārt aizturētajam vīrietim nebija nepieciešama medicīniskā palīdzība.



Šobrīd aizturētais vīrietis atrodas īslaicīgās aizturēšanas vietā, vēl tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu. Kā vēsta policija, "pirmšķietami vīrieša darbības bijušas apzinātas". Vīrieša rīcības motīvi vēl tiek skaidroti, bet sākotnēji viņš skaidrojis, ka šādi izlēmis rīkoties saistībā ar Covid-19 un vakcināciju, par ko viņam esot bijušas nesaskaņas arī ikdienā.

Šis gadījums atstās smagas sekas arī vīrieša un viņa ģimenes turpmākajā dzīvē, norāda VP, piebilstot, ka iepriekš šis vīrietis nav nonācis policijas redzeslokā.

VP priekšnieks Armands Ruks norāda, ka ir saprotams, ka šobrīd daļā sabiedrības kopējā situācija saistībā ar pandēmiju ir diezgan nokaitēta.

"Šobrīd visiem ir grūti, bet, skatoties globālā kontekstā, situācija valstī, tostarp ar ierobežojumiem, nav tik slikta - citviet cilvēki dzīvo kara apstākļos. Šādā situācijā, pakļaujot briesmām citus cilvēkus, kriminālatbildība ir neizbēgama," atzīmējis Ruks, akcentējot, ka par laimi policistu fiziskās traumas sadzīs un abi darbinieki šobrīd veseļojas, taču šim gadījumam varēja būt pat letālas sekas.

Ruks lūdz iedzīvotājus būt saprātīgiem un aicina visiem kopā pārvarēt šīs grūtības.

VP priekšnieks izsaka pateicību policistiem.

"Šis ir stāsts par policista neparedzamo profesiju - tu nekad nevari zināt, kas un kad ar tevi notiks. Bet pat neskatoties uz apstākļiem, tiek izdarīts viss sabiedrības drošībai," paudis Ruks, uzsverot, ka lepojas ar šiem policistiem.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 269. panta otrās daļas par uzbrukumu varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai, ja uzbrukuma rezultātā nodarīti smagi miesas bojājumi vai izraisītas citas smagas sekas. Par šādu noziedzīgu nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem. Izmeklēšanā turpinās.

Tāpat vīrietim ir piemērots maksimālais sods par epidemioloģisko drošības prasību neievērošanu - 2000 eiro.


Avots: bb.lv
REKLĀMA
GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!

REKLĀMA

Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM