Pāriet uz galveno saturu

5 interesanti fakti par Sieviešu dienu



Ik gadu 8. martā sievietes visā pasaulē tiek apbērtas ar ziediem un sveicieniem Starptautiskajā Sieviešu dienā. Mūsdienās šīs dienas atzīmēšana nozīmē svētkus katrai sievietei, bet vai zini, ko tā īsti nozīmē un kāpēc vispār radās Sieviešu diena? Uzzini interesantus faktus par 8. marta svētkiem!

Sieviešu diena tiek atzīmēta jau 110. gadu!

Kaut arī ne visas valstis ir piedalījušās Starptautiskās Sieviešu dienas svinībās kopš dienas, kad tā tika oficiāli izveidota, šogad aprit 110 gadi kopš pirmās Sieviešu dienas atzīmēšanas. Arvien vairāk valstis iesaistās šīs dienas atzīmēšanā. Valstīs, kurās dominē izteikts patriarhāts, un sievietēm praktiski nav nekādu tiesību, pēdējos gados arī tiek veidotas akcijas 8. martā par sieviešu tiesībām.

Pirmā sieviešu diena netika svinēta 8. martā!

Pirmā Starptautiskā Sieviešu diena ne vienmēr tika svinēta 8. martā. Pirmā reize, kad atzīmēja šo dienu, bija 19. marts, 1911. gadā. Tā aizsākās kā protesti pret nevienlīdzību starp sievietēm un vīriešiem saimnieciskajā, sabiedriski politiskajā un kultūras dzīvē.

Katru gadu Sieviešu dienai ir sava tēma!

Katru gadu Starptautiskai Sieviešu dienai ir sava tēma, kas ietver svarīgus jautājumus un aktualitātes, saistībā ar sieviešu tiesībām. 2021. gada Starptautiskās sieviešu dienas tēma ir “Sievietes vadībā: vienlīdzīgas nākotnes sasniegšana pasaulē ar Covid-19”.

Sieviešu dienai ir savas krāsas!

Vai zināji, ka Starptautisko sieviešu dienu simbolizē violetā, zaļā un baltā krāsa? Violets apzīmē taisnīgumu un cieņu. Zaļais simbolizē cerību. Baltais nozīmē tīrību.

Ir valstis, kur Sieviešu dienu svin pat mēnesi!

Dažas valstis to svin visu mēnesi, piemēram, Filipīnās. Daudzās valstīs Starptautiskā Sieviešu diena ir oficiāla brīvdiena, bet vairākās valstīs tie ir vienkārši priecīgi svētki, kuros vīrieši sveic mammas, meitas, mīļotās un pazīstamās sievietes un meitenes.



REKLĀMA


REKLĀMA
REKLĀMA

REKLĀMA


Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM