Pāriet uz galveno saturu

Skatītāji pikti par slēgtajiem 16 krievu TV kanāliem; operatoriem nenākas viegli


 Pēc vairāku Krievijas televīzijas kanālu aizliegšanas Latvijā daudzi iedzīvotāji, kuri bija iecienījuši šīs programmas, ir pikti. Viņiem to pietrūkst, tāpēc savu sašutumu vēstulēs un zvanos nodod gan Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP), gan televīzijas operatoriem, kuri steidz vietā meklēt līdzvērtīgas programmas, vēsta Latvijas Radio. Taču viņi atzīst, ka tas nav tik viegli.



No 10.februāra stājās spēkā Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmums izslēgt no pašmāju retranslējamo programmu saraksta 16 televīzijas programmas, jo nebija zināms šo programmu jaunais pārstāvis Latvijā. Savukārt no 15.februāra padome lēmusi uz gadu aizliegt arī TV kanālu "RTR Rossija", jo programmas raidījumos konstatēja naida kurināšanu un aicinājumiem uz karu.

Slēgto 16 programmu līdzšinējam pārstāvim no 1.februāra vairs nebija tiesību uz šiem kanāliem. Savukārt iespējamais jaunais pārstāvis pēc NEPLP lūguma iesniegt apliecinošus dokumentus par programmu izplatīšanas tiesībām Latvijā to neesot darījis.

Padomes priekšsēdētājs Ivars Āboliņš stāstīja, ka NEPLP nav pienākums meklēt programmu pārstāvjus. Acīmredzot šajā situācijā pārstāvim vēlmes savas programmas retranslēt nebija, jo nepieciešamie dokumenti netika iesniegti.

“Ja šāds pārstāvis uzradīsies vai ja šīs programmas vēlēsies atgriezties Latvijā, tās var iesniegt nepieciešamos dokumentus un gada laikā, kā tas likumā paredzēts, padome šos dokumentus izvērtēs,” skaidroja Āboliņš.

Taču šobrīd pārstāvis nav uzradies.

Tikmēr Latvijas Radio programmā „Brīvais mikrofons” iedzīvotāji ar zināmu regularitāti izsaka sašutumu par slēgtajiem kanāliem, arī Latvijas Radio uzrunātie Krievijas programmu cienītāji ir pikti.

Padome seko līdzi tam, ar kādām programmām operatori aizstāj slēgtos kanālus.

Taču padomes priekšsēdētājs Āboliņš atzina, ka “katram komersantam ir savas attiecības ar saviem klientiem, savi noslēgtie līgumi, kur šajās attiecībās padome nekādā veidā nevar iejaukties. Ja kādi klienti ir neapmierināti ar kabeļoperatora rīcību, viņi var vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā, ja netiek pildīti līgumi. Taču šobrīd mūsu rīcībā šādas informācijas nav”.

Āboliņš atklāja, ka padome ir saņēmusi vairākas sūdzības no iedzīvotājiem, kas esot normāli, jo šādi zvani tiekot saņemti gandrīz vai par katru lielāku lēmumu.

No slēgtajām programmām „Tet” kanālu pakā bija tikai pieci kanāli, kurus televīzijas operators pārtrauca retranslēt jau 1.februārī. Uzņēmuma pārstāve Ieva Smirnova stāstīja, ka „Tet”, viņuprāt, veiksmīgi izdevies atrast līdzvērtīgas programmas vietā.

“Tas nav vienkārši, bet to ir iespējams izdarīt, un liekas, ka vismaz daļēji to izdodas veiksmīgi realizēt. Domāju, ka mūsu klienti ir apmierināti ar šo jauno saturu,” sacīja Smirnova.

Arī „Home3” programmu klāstā bija tikai maza daļa no slēgtajiem kanāliem – tikai divi, skaidro uzņēmuma pārstāve Una Ahuna-Ozola.

“Šobrīd klienti ir ietekmēti tikai ar šiem diviem kanāliem. Skaidrs, ka mēs strādājam pie tā, lai varētu papildināt krievu kanālu klāstu. Esam procesā,” sacīja Ahuna-Ozola.

Vēl nav zināms, kad līdzvērtīgu saturu šīm divām programmām „Home3” skatītājiem varēs nodot.

Savukārt „Baltcom” televīzijai nācās meklēt līdzvērtīga saturu visām 16 slēgtajām programmām. „Baltcom” pārstāvis Uģis Grīnbergs skaidroja, ka šos kanālus bija grūti aizstāt ar līdzvērtīgu saturu, jo piedāvātās iespējas ir tik, cik to ir. Taču „Baltcom” interesē kanāli, kurus klienti tiešām skatīsies.

„Baltcom” augustā no piedāvājuma izņēma informatīvo kanālu "Doždj", jo tas nesasniedza pietiekamu skatītāju auditoriju. Tā vietā programma tika aizstāta ar izklaides kanālu „Kinomiks”. Savukārt tagad, kad šī programma ir slēgta, to aizstāj cits izklaidējoša satura kanāls „Pjatnica international”.

Avots: bb.lv

GARDEDIS.LV / VAIRĀK KĀ 8000 RECEPTES KATRAI DIENAI!

Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM