Pāriet uz galveno saturu

Dzimšanas dienas ticējumi, ko labāk ievērot



Tā viena diena gadā, kad esam dzimuši, ir svarīga jebkurā vecumā un arī tiem, kuri saka, ka dzimšanas dienas nav nekas nozīmīgs. Jā, iespējams, uz pasaules notikumu fona viena cilvēka īpašākā diena gadā varētu arī nešķist kas liels, bet šajā dienā pirms noteikta gadu skaita notika kas ļoti skaists – dzīvība tika dota unikālam cilvēkam ar skaistu dvēsli, domām un savu dzīves ceļu. Lai arī cik vecs tu būtu, dzimšanas dienu ir vērts svinēt vien tādēļ vien, lai atzīmētu šo faktu. Ko par dzimšanas dienas svinēšanu saka ticējumi un kas var notikt tos neievērojot? Raudzījām uzzināt.

Kā dzimšanas dienu pavadīsi, tāds būs viss tavs gads

Ne velti dzimšanas dienas jāatzīmē tā, kā pašam visvairāk tīk, iekļaujot tās aktivitātes, kas sirdij tuvākas, un tos cilvēkus, kuri ir paši, paši mīļākie. Ticējums vēsta, ka dzimšanas diena ir kā jauns gads un viss gads tiks pavadīts tieši tā, kā atzīmēsi savu jubileju. Sāc to labi jau no paša rīta: uzreiz pēc pamošanās noskaņo sevi visam labajam, kas nāks, uzlādējies ar pozitīvām domiem, dari iepriecinošas lietas un baudi it visu, kas patīk. Neļauj šajā dienā ienākt skumjām, pesimistiskām domām, agresijai, konfliktiem. Noteikti saposies: velc tīras, kārtīgas svētku drānas, jo tas pievilks veiksmi, bet kabatā ieliec naudu, lai visu gadu tās būtu diezgan.

Dzimšanas dienā saslimt un slimot nedrīkst, tad slimosi visu gadu

Diemžēl, “Kā dzimšanas dienu pavadīsi, tāds būs viss tavs gads” attiecas arī uz negatīvām lietām. Ja savā dzimšanas dienā esi slims vai saslimsti, arī turpmākajā gadā jārēķinās ar biežu slimošanu, sliktu pašsajūtu un pat nopietnām veselības problēmām. Tāpēc raugi, lai jubileju sagaidi sveiks, vesels un labā omā, jo tad viss nākošais gads būs ļoti labs un priecīgs.

Dzimšanas dienu nedrīkst svinēt pirms attiecīgā datuma

Svinēt dzimšanas dienu pirms īstās dienas esot slikta zīme. Tādējādi tu it kā steidzini savu bioloģisko pulksteni saīsināt savu dzīvi. Mūsu senči ticēja, ka ātrāk nosvinētā diena var kļūt pat jubilāra pēdējo un, atzīmējot jubileju ātrāk, īstajā datumā ar gaviļnieku var notikt kāda nelaime. Savukārt, citi teic, ka katra ātrāk nosvinētā diena saīsina mūžu, jo tiek atņemta no pēdējām.

Tas attiecas arī uz jubilāra apsveikšanu. Ticējumos minēts, ka, izsakot apsveikumu pirms laika, vari izraisīt kādu nelaimi. Pirms dzimšanas dienas ķermenis it kā sagatavojas pārmaiņām un gaidāmā gada ritējumam, un attīrās no aizvadītā gada sārņiem un negācijām, tāpēc tas esot īpaši jūtīgs pret vārdiem, lietām un notikumiem. Ar priekšlaicīgiem apsveikumiem šo kārtību varot izjaukt.

Dzimšanas dienā jubilārs nedrīkst pārēsties un piedzerties

Jubilejas ir jāsvin, bet ar mēru. Dzimšanas dienās nedrīkstot pārēsties un piedzerties, jo tad cilvēks visu gadu būs neveiksmīgs un nervozs. Tāpat galdā nedrīkst celt rūgtus ēdienus, lai nākošgad jubilāram nebūtu rūgts. Saldumus gan nedrīkst žēlot. Tie jāēd daudz un bagātīgi, lai turpmākais gads būtu salds.

Īpašajās jubilejās daudz viesu aicināt nedrīkst, jo tad cilvēku var noskaust

Īpašās jubilejas skaitās bērnam 13 dzimšanas diena, vīrietim 40 dzimšanas diena un sievietei 53 dzimšanas diena. Tās esot īpaši nozīmīgas un liels viesu daudzums palielina risku cilvēku samaitāt vai noskaust, tāpēc iesakāms ir šīs dzimšanas dienas svinēt tikai ar tuviem, mīļiem cilvēkiem. Vēlams vispār neaicināt uz dzimšanas dienām cilvēkus, kurus tur īsti negribas redzēt, jo tā varot ielaist mājās cilvēku, kam ir ļauna acs.

Nedrīkst aicināt 9, 18, 21, 50, 99 un 100 viesu

Lai neizēstu un neizdzertu visu savu veiksmi, uz savu dzimšanas dienu nedrīkst aicināt 9, 18, 21, 50, 99 un 100 cilvēku. Šiem skaitļiem piemītot mistisks spēks, kas spējot viegli pakļaut un izmainīt cilvēka likteni.

Dzimšanas dienā nedrīkst izmantot 3, 9, 12 vai 18 sveces

Dzimšanas dienā uz kūkas nedrīkst likt 3, 9, 12 vai 18 sveces, bet vēl labāk būtu, ja sveces neizmantotu vispār, jo to skaits un krāsa var ietekmēt gaviļnieka turpmāko likteni. Noteikti nedrīkstot izmantot melnas krāsas sveces, jo tās mājai un jubilāram pievelkot nelaimi, turklāt folklorā tās izmantojuši tikai ļaunām burvestībām un pesteļiem.

Ja suns kauc dzimšanas dienā, tas piesauc tavu nāvi

Suņa kaukšana dzimšanas dienā esot slikta zīme, jo dzīvnieks spējot paredzēt vai piesaukt gaviļnieka nāvi. Labāk suni apklusināt, lai nepiesauktu nelaimi.

Ir dāvanas, kas var nest saņēmējam nelaimi

Vai esi dzirdējis, ka dažas lietas labāk nedāvināt? Šeit saraksts ar lietām, kuras dāvanas saņēmējam var nest nelaimi:

  • Par asarām atbildīgas būs kabatlakatiņi, ziepes, šampūni un citi mazgāšanas līdzekļi;
  • Nodevības nesēji ir lakati;
  • Ķildas var rasties dažādu asu priekšmetu dēļ, piemēram, nazis, šķēres, īleni, adatas, utt.;
  • Nodevību un melus spēj atnest dzelteni ziedi.

Ja vēlies no tā visa izvairīties, bet kāds tomēr ir pamanījies kādu no augstāk minētajām lietām uzdāvināt, iedod dāvinātājam 1 monētu, it kā atpērkot dāvanu.

GARDEDIS.LV / VAIRĀK KĀ 8000 RECEPTES KATRAI DIENAI!

Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM