Pāriet uz galveno saturu

Valsts pārvalde lemj, kādi pakalpojumi jāsaglabā "totāla lokdauna" gadījumā

 Valsts pārvaldes institūcijām ir uzdots apkopot informāciju par pakalpojumiem, kas būtu obligāti saglabājami un nodrošināmi, ja valstī Covid-19 izplatīšanās dēļ tiktu noteikts tā dēvētais "totālais lokdauns", šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā stāstīja Tieslietu ministrijas (TM) pārstāve Iveta Brīnuma.



Komisijā šodien notika diskusija par to, vai "totāla lokdauna" apstākļos cilvēki varētu īstenot savas Satversmē paredzētās tiesības veidot biedrības un partijas, tostarp par to, vai cilvēkiem būtu iespējams vērsties pie notāriem, lai dibinātu partiju.

Brīnuma sacīja, ka, "cik viņai zināms", valsts institūcijām ir uzdots "noteikt kritiskos pakalpojumus", kas būtu jāsaglabā, ja būtu ieviests "totālais lokdauns", kas varētu ilgt salīdzinoši īsu laika posmu - vienu vai divas nedēļas.

Šodien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē tiek skatīti priekšlikumi iespējamiem papildu ierobežojumiem un drošības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Ņemot vērā, ka Covid-19 pandēmijas dēļ situācija Latvijas ārstniecības iestādēs tuvojas kritiskai, speciālisti un politiķi gatavojas lemt par vēl stingrāku ierobežojumu noteikšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Viens no apsvērtajiem variantiem paredz noteikt papildu ierobežojumus tirdzniecībā vismaz svētku nedēļu laikā. Ja situācija turpinātu strauji pasliktināties, varētu apsvērt arī līdzīgus ierobežojumus tiem, kādi noteikti kaimiņvalstī Lietuvā un skar cilvēku pārvietošanos, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Kā ziņots, Lietuvā Covid-19 izplatības ierobežošanai no trešdienas tiks slēgta lielākā daļa veikalu un cilvēkiem būs atļauts atstāt mājas tikai nopietnu iemeslu dēļ, nolēmusi kaimiņvalsts valdība. Ģimenēm gan būs atļauts doties pastaigās svaigā gaisā savas pašvaldības robežās ar nosacījumu, ka viņi netiekas ar citiem cilvēkiem.

Tāpat Lietuvā tiks slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot tos, kas pārdod pārtikas produktus, bet darbu drīkstēs turpināt aptiekas, veterinārās klīnikas, optikas saloni un veikali, kas pārdos ortopēdisko aprīkojumu, taču tiem būs jānodrošina vismaz desmit kvadrātmetru liela platība uz vienu cilvēku. Darbību varēs turpināt arī interneta veikalu pasūtījumu savākšanas punkti.

Lietuvas mācību iestādes strādās attālināti, bet bērnudārzi uzņems tos bērnus, kuru vecāki nevar strādāt no mājām. No trešdienas cilvēkiem būs aizliegts atstāt savas pašvaldības, izņemot ar darbu saistītu iemeslu dēļ, bēru vai steidzamu medicīnisku iemeslu dēļ. Taču cilvēkiem būs atļauts doties uz saviem īpašumiem, kas atrodas citās pašvaldībās.

Avots: bb.lv

GARDEDIS.LV / VAIRĀK KĀ 8000 RECEPTES KATRAI DIENAI!

Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM