Pāriet uz galveno saturu

Rīgas mēram un vicemēriem kopā būs 11 padomnieki

Rīgas mēram un viņa vietniekiem kopumā būs 11 padomnieki, pirmajā Rīgas domes sēdē atklāja Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP).

Pēc viņa izvirzīšanas mēra amatam, opozīcijas deputāti uzdeva dažādus jautājumus par mēra amata kandidāta un koalīcijas plāniem Rīgas domes darba organizēšanās un izvirzīto mērķu sasniegšanā.

“Saskaņas” deputāts Andris Morozovs jautāja par to, cik padomnieku būs topošajam mēram un iecerētajiem vicemēriem.

Staķis atbildēja, ka viņam būs pieci padomnieki, domes priekšsēdētāja vietniekam Vilnim Ķirsim (V) – trīs, Edvardam Smiltēnam (NA/LRA) – divi, Lindai Ozolai(JKP) – viens.

Staķis informēja, ka no oktobra vidus viņa biroja vadītāja būs Evija Celma, bet padomnieks komunikācijas jautājumos – Aleksis Zoldners.

Topošā mēra padomniece domes darba organizēšanā būs Ieva Graudiņa, padomniece sadarbībai ar nevalstiskajām organizācijām un apkaimēm būs Vladislava Šķēle, bet juridiskā padomniece – Dace Spaliņa.

Staķis uzsvēra, ka atšķirībā no “Saskaņas”, kas dažādās iestādēs un pašvaldības uzņēmumos slepus iecēla fiktīvus konsultantus, padomnieki tiks darbā pieņemti oficiāli uz skaidriem noteikumi un noteiktu atalgojumu.

Kā zināms, jaunajā Rīgas domes koalīcijā darbosies “Attīstībai/ Par”/ “Progresīvie” (APP), “Jaunā vienotība” (JV), Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (NA/LRA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) jeb kopumā septiņas dažādas partijas.

Koalīcijas partneri vienojās, ka Rīgas domes priekšsēdētājs būs Staķis, viņam būs trīs vietnieki, kas pārstāvēs pārējos koalīcijas sadarbības partnerus.

APP vadīs Finanšu un administrācijas lietu komiteju, Izglītības, kultūras un sporta komiteju, Vides un mājokļu komiteju un Sociālo jautājumu komiteju. JV vadīs Pilsētas attīstības komiteju un Satiksmes un transporta lietu komiteju.

NA/LRA pārstāvis vadīs Pilsētas īpašuma komiteju, bet JKP – Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komiteju.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās no APP ievēlēti 18 deputāti, no “Saskaņas” – 12, no JV – desmit, no NA/LRA – septiņi, no “Gods kalpot Rīgai” – pieci, bet no Latvijas krievu savienības un JKP – pa četriem deputātiem.





Avots: puaro.lv


GARDEDIS.LV / VAIRĀK KĀ 8000 RECEPTES KATRAI DIENAI!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM