Pāriet uz galveno saturu

Ģirģens aicina baltkrievu uzņēmumus pārcelt darbību uz Latviju

Baltkrievijā turpinoties represijām, Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) aicina kaimiņvalsts uzņēmumus pārcelt darbību uz Latviju.


Iekšlietu ministrs nosoda represijas un vardarbību, ar kādu patlaban Baltkrievijas varas iestādes vēršas pret savu tautu, kā arī atbalsta Baltkrievijas nāciju cīņā par godīgu un demokrātisku valsti un atklātām vēlēšanām.

Ministrs aicina Baltkrievijas varas iestādes pārtraukt represijas un atļaut atkārtoti organizēt prezidenta vēlēšanas saskaņā ar starptautiski atzītiem standartiem, nodrošinot opozīcijai vienlīdzīgu piekļuvi visiem valdības kontrolētajiem plašsaziņas līdzekļiem un ļaujot tai piedalīties vēlēšanās uz vien-līdzīgiem noteikumiem.

Ministram arī nav pieņemams, ka Baltkrievijas augstākās amatpersonas mediju vidē Latviju pozicionē kā Baltkrievijas suverenitāti apdraudošu valsti. "Vienmēr esam Baltkrievu tautu uztvēruši kā draudzīgus kaimiņus un uzticamus sadarbības partnerus," norāda Ģirģens.

Ģirģens atgādina, ka pagājušā gada jūlijā tika apstiprināti iekšlietu ministrijas ierosinātie grozījumi Imigrācijas likumā, kas atviegloja iespēju ārvalstu uzņēmumiem Latvijā iegūt Eiropas Savienības Zilo karti, lai veicinātu augstu kvalificētu speciālistu piesaisti.

Ja situācija Baltkrievijā neuzlabosies un turpināsies vardarbība pret sabiedrību, ministrs vēlas izteikt aicinājumu Baltkrievijas uzņēmumiem, īpaši informācijas tehnoloģiju sektorā, pārcelt savu darbību uz Latviju.

Saskaņā ar pagājušā gada Imigrācijas likuma grozījumiem, ārzemniekam, kura ieceļošanas mērķis ir nodarbinātība, ilgtermiņa vīzu var izsniegt uz laiku, kas nepārsniedz vienu gadu. Ja ārzemnieks pēc vīzas derīguma termiņa beigām vēlas turpināt uzturēties Latvijā, viņš ir tiesīgs, neizceļojot no Latvijas, ilgtermiņa vīzas derīguma termiņa laikā pieprasīt termiņuzturēšanās atļauju.

Ja uzņēmums attīstīs inovatīvu produktu un ir pieskaitāms pie jaunuzņēmumiem, tad valdes locekļi uzturēšanās atļauju var saņemt uzreiz, pat pirms uzņēmums ir dibināts. Pēc uzturēšanās atļaujas saņemšanas trīs mēnešu laikā ir jāreģistrē uzņēmums un tā valdes locekļi.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā un citās pilsētās notiek protesti, kas vērsti pret 9.augustā notikušo Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātiem, kurus opozīcija uzskata par viltotiem, kā arī pret nežēlīgo vardarbību, kas tikusi vērsta pret protestētājiem.

Latvijas Saeima šodien pieņēma paziņojumu, kurā aicina Baltkrievijā organizēt atkārtotas valsts prezidenta vēlēšanas, ļaujot tajās piedalīties opozīcijai uz vienlīdzīgiem noteikumiem.

Avots: bb.lv


GARDEDIS.LV / VAIRĀK KĀ 8000 RECEPTES KATRAI DIENAI!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sinoptiķi paziņojuši, kad Latvijā beidzot gaidāms lietus, pat pērkona negaiss

  Šīs nedēļas nogalē daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, liecina pašreizējie "Global Forecast System" dati. Prognozes pagaidām ir dažādas un mainīgas, un pastāv iespēja, ka tikai vietām valstī īslaicīgi līs un citviet pastiprināsies sausums. Piektdien īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt tikai Kurzemē un Zemgalē, turpmākajās dienās lietus, dažviet stiprs lietus, iespējams arī pārējā valstī. Naktis kļūs siltākas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā nav gaidāma zemāka par +10 grādiem, dažās naktīs tā vietām saglabāsies virs +15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs atkarīga no mākoņu daudzuma, zem lietainām debesīm un arī vietām piekrastē tā var nepārsniegt +20 grādus. Jāņos prognozēta nedaudz mazāka nokrišņu varbūtība un pārsvarā silts laiks, iespējams arī karstums. Avots: vs.lv GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI! REKLĀMA  

Horoskopi — 2. – 8. jūnijs

AUNS    Sekojiet savai pašsajūtai, atturieties no pārmērīgām aktivitātēm, veltiet laiku sev, pārdomājiet dzīvi. Vairāk prieka atradīsiet, pavadot laiku mierā, pie dabas. Vientulību neuztveriet kā kaut ko apgrūtinošu. Nepārspīlējiet, tieciet vaļā no aizspriedumiem, tad uz notiekošo reaģēsiet mierīgāk, apdomīgāk. Esiet piesardzīgi, iesaistoties strīdos par naudu un citiem materiāliem labumiem.   VĒRSIS   Novārtā neatstājiet aktivitātes, kurās varat nodemonstrēt zināšanas, erudīciju vai prezentēt savu veikumu. Sekmīga sadarbība veidosies ar sabiedriskām organizācijām. Skaidri formulējiet uzdevumus, kas jāatrisina tuvākā, kas -- tālākā nākotnē. Lietišķa, pragmatiska pieeja palīdzēs neieslīgt sevis žēlošanā. Nezaudējiet apņēmību arī turpmāk, kad prātā iešaujas kāda spīdoša doma vai rodas iespēja uzrunāt publiku un iegūt kāroto atzinību.  DVĪŅI   Nepadodieties kārdinājumam veidot sacensību ar laikabiedriem. Pārmērīgas godkāres un mantkārības dēļ varat nonākt nepatīkamā situācijā, kad paši va

Sadursmē uz Akmens tilta bojā iet motociklists - VIDEO

  Uz akmens tilta motociklists iet bojā - VIDEO  Reklāma   GARŠĪGAS RECEPTES KATRAI DIENAI!   IZKLAIDES VIETA - TIKAI PIEAUGUŠAJIEM